ashu's Blog

Thandai

Posted on: August 11, 2010

اجزاء:
تازہ دودھ——– ایک لٹر
خربوزے کے چھلکے —– تین بڑے چمچ
بادام —— دو بڑے چمچ ( ابلتے پانی میں ایک منٹ ڈال کر نکال لیں اور ٹھنڈے پانی میں ڈاال کر چھلکا اتار لیں)
کاجو —- دو بڑے چمچ
خشخاش —- دو بڑے چمچ
کالی مرچ —– آ دھا چائے کا چمچ

سونف —- ایک چمچ
زعفران —- ایک چٹکی
سبز الائچی —– پانچ عدد
گلاب کا عرق —– پانچ چمچ
روح کیوڑہ —- چند قطرے
چینی —– سات بڑے چمچ
ترکیب:
ایک کپ دودھ لے کر اس میں یہ تمام اجزا ڈال کر اچھی طرح سے بلینڈ کر لیں۔ اب باریک کپڑے سے چھان لیں۔ اور چھانے ہوئے دودھ میں باقی دودھ شامل کر دیں۔ اب تین سع چار گھنٹے فریج میں رکھیں اور گلاس میں سرو کریں۔

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

My Gravatar


Pearlcuisine is a personal interest blog for publishing news articles, sharing interesting information for food,new recipies,new style and more fun

More Food Sites



"PEARLCUISINE"



"FOODBLOG"



"COOKINGWITHAMY"



"LAHORE-MENU"



"SIMPLE INDIAN FOOD"

http://www.indianfoodsguide.com/indian-food-guide/indian-restaurants/europe/netherlands/rotterdam/
http://www.associatedcontent.com/article/56600/best_indian_cooking_blogs_authentic.html
http://blog.hotelclub.com/top-10-international-cuisine/
http://www.sbs.com.au/food/cuisineindex/RecipeByCuisineMain/18

Categories

Postings

August 2010
M T W T F S S
« Jul   Sep »
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Top Rated

Blog Stats

  • 34,239 hits

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 5 other followers

Share

Bookmark and Share

Subscribe

Tell a Friend

Flickr Photos

%d bloggers like this: